Nieuwsbrief mei 2024

Beste Hurksgenoten,

Voor onze excursie op zondag 2 juni hebben we het volgende programma samengesteld:

9.00 vertrek bus in de Parklaan nabij Lyceumlaan.

10.00 aankomst in Vlijmen, waar we met twee gidsen een architectuurwandeling door het dorp maken. Op een korte afstand van elkaar gaan we een grote diversiteit aan bouwstijlen zien.

12.00 lunch in Waalwijk

13.00-17.00 uur middagprogramma:

Voor het middagprogramma blijven we in het centrum van Waalwijk. U kunt zelf een keuze maken uit de volgende onderdelen, die allemaal heel dicht bij de lunchlocatie liggen:

  • De Sint Jan de Doperkerk: een bijzondere koepelkerk uit 1925. Hier start voor ons om 13.30 en 14.30 een rondleiding. Het is de bedoeling dat we onze groep hiervoor in tweeën splitsen. De nadruk van de rondleiding zal liggen op de architectuur van het gebouw. Wilt u ook toelichting bij de religieuze achtergrond, dan kunt u dat op eigen gelegenheid doen, eventueel met een audiotour à € 3. De kerk is  tot 16.30 uur open.
  • Het Huis van Waalwijk, voorheen het gemeentehuis van Waalwijk, werd in 1931-1932 gebouwd naar een ontwerp van Alexander Kropholler. Sinds 2013 is het in gebruik als een cultureel centrum. Het gebouw is van 13.00 tot 17.00 uur open. Aan de hand van een toelichting die u van ons ontvangt kunt u hier vrijblijvend rondkijken. Uiteraard is er wel een suppoost die uw vragen kan beantwoorden.
  • Hooisteeg, voormalige schoenmakershuisjes, tegenwoordig in gebruik als ateliertjes. De bouwplannen voor 10 nieuwe woningen tussen de Hooisteeg en het Huis van Waalwijk hebben een paar jaar geleden plaatsgemaakt voor een stadstuin.
  • Museum Schoenenkwartier, gevestigd naast het Huis van Waalwijk. Voor wie genoeg architectuur gezien heeft en zich nog even wil verdiepen in de historie van de streek. Geopend 12.00-17.00 uur. Toegang € 14,50. Met Museumkaart gratis.

De totaalprijs voor deze dag bedraagt € 60 per persoon. U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar onze secretaris Frans via hurksgenootschap@gmail.com en uw betaling te doen op rekeningnummer NL43 RABO 0340 8841 50 ten name van Stichting Hurks Genootschap in Roosendaal. Pas als zowel de mail als betaling ontvangen zijn, is uw aanmelding definitief. Omdat het al over twee weken zover is, is het niet meer mogelijk kosteloos te annuleren, maar wordt bij afmelding € 20 per persoon in rekening gebracht.

Het centrum van Waalwijk biedt volop gelegenheid om de middag af te sluiten met een drankje. Omdat we ’s middags niet met de hele groep bij elkaar zijn, hebben we dit niet bij de prijs inbegrepen. U kiest dus zelf een terras en betaalt ook uw drankjes zelf.

We kijken uit naar uw aanmelding en een gezellige dag!

Het Hurks Genootschap