Nieuwsbrief februari 2012

 

 

Nieuwsbrief februari 2012

 

Hurks in fotoboek Amsterdamse School

Enkele maanden geleden verscheen het boek “De Amsterdamse School, verbeelde idealen” met daarin bouwwerken uit heel Nederland. Door toedoen van het Hurksgenootschap kreeg ook het werk van architect Hurks een plaats in dit fraaie boek. Fotograaf Floris Leeuwenberg maakte daarvoor opnamen van diverse gevels en interieurs van Hurks in Roosendaal en omgeving.

Foto’s van de Sint Josephkerk, de koeienstal van de Gerdahoeve in Schijf en het interieur van een woning in de Brugstraat in Roosendaal maken onderdeel uit van het boek.

Het boek is een uitgave van Museum Het Schip in Amsterdam. Menno Jonker en museumdirecteur Alice Roegholt schreven de begeleidende teksten.

Het boek is te bestellen bij Museum Het Schip, info@hetschip.nl of 020 – 4182885.

ISBN/EAN: 978-90-814397-0-1

 

 

 

ERSA maakt documentaire

Enkele leden van de Roosendaalse amateurfilmclub ERSA hebben een documentaire gemaakt over het werk van Jac Hurks. Deze wordt t.z.t. vertoond op een filmfestival in de City-bioscoop, waar acht informatieve films van ERSA op het programma zullen staan.

 

 

 

Bezoek aan Roosendaal

Naar aanleiding van onze excursie naar Gent, twee jaar geleden, bracht vorig jaar een bus Gentenaren een bezoek aan Roosendaal. Het Hurksgenootschap bezorgde hen een dag vol architectuur in en rondom het centrum van de stad.

In het najaar zullen we een groep Antwerpenaren ontvangen die de Roosendaalse architectuur komen bekijken. Voor hen zal een soortgelijk programma worden samengesteld.

 

 

 

Excursie 2012 naar Den Haag

Zondag 22 april verzorgt het Hurksgenootschap een excursie naar Den Haag. Hans van Daal, architect te Den Haag, zal voor die dag een programma samenstellen. Nadere bijzonderheden volgen in maart.

Aanmelden is nu al mogelijk, door een mail te sturen aan l.koets@rotoko.nl