Nieuwsbrief februari 2011

 

Nieuwsbrief februari 2011

Gentenaren op bezoek in Roosendaal

De excursie van het Hurksgenootschap in april vorig jaar voerde ons naar Gent. Onze gids aldaar, Norbert Poulain, bleek zeer nieuwsgierig naar het werk van Hurks en andere architectonische hoogtepunten in Roosendaal en omgeving. Het resultaat was een tegenbezoek van een bus vol Gentenaren aan Roosendaal op zondag 17 oktober. We toonden hen het station, de Ludwigstraat, de Moriaan, de Sint Josephkerk, concertzaal In den Wouwdfluit en de kerk van Wouw.

In de Ludwigstraat ontvingen diverse bewoners de Gentse bezoekers gastvrij in hun huis. Op de andere locaties waren Marius Broos, Jan van den Bouwhuysen en Jan Walraven onze gidsen.

                                          

Hurkspanden in film

Vier leden van de Roosendaalse amateurfilmclub Ersa gaan een informatieve film maken over het erfgoed van Hurks. Ze hebben het Hurksgenootschap om medewerking gevraagd bij het selecteren van geschikte objecten. In overleg met de eigenaren van de “filmsterren” is onlangs een begin gemaakt met de opnamen.

 

Excursie 2011

Voor de komende excursie hebben we zondag 10 april gereserveerd. We gaan die dag naar Hilversum, de stad die bekend staat om de architectuur van Dudok en Duiker. Aanmelden voor deze dag is mogelijk door € 45,= over te maken op rekeningnummer 45 10 31 938 t.n.v. Stichting Hurksgenootschap. Busreis, lunch en rondleiding door een gids zijn bij de prijs inbegrepen.