Nieuwsbrief december 2019

Interessant aanbod

Een cadeautje van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed voor ieder die zich graag verdiept in monumentenzorg, archeologe, historisch landschap en museale collecties:

Op www.cultureelerfgoed.nl/abonneren kunt u zich aanmelden om per mail nieuwsbrieven en uitnodigingen voor informatieve bijeenkomsten te ontvangen.
Ook kunt u zich er abonneren op het gratis tijdschrift, dat vier keer per jaar verschijnt.

Wandelen voor Malawi

Ad de Klerk wandelt als gids en verteller regelmatig met een groep over de Buisse Hei.
Op vrijdagmiddag 27 december heeft hij een bijzondere wandeling op het programma staan, waarvan de opbrengst volledig naar het Project Malawi gaat.

Tussen de feestdagen worden er in Zundert diverse activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen voor dit project, waarvoor plaatsgenote Nicole van Elteren zich al 7 jaar inzet. Ad wil daaraan bijdragen met een mooie wandeling. Voor de route van ongeveer 5 kilometer trekt hij twee uur uit. Onderweg zal Ad vertellen over de geschiedenis van de landgoederen en hun bewoners, de flora en fauna.
Wie mee wil kan zich aanmelden via aklerk@home.nl en wordt dan op vrijdag 27 december om 10.00 uur verwacht op de parkeerplaats van het Pannehûske, Roosendaalsebaan 4 in Achtmaal.

Terug- en vooruitkijken

We kunnen terugkijken op een goed Hurksjaar, met als zichtbaar hoogtepunt de ingebruikname van de ‘Hurkskamer’ in Parrotia, waarmee we een permanente tentoonstelling bieden rond het oeuvre van Hurks.

Bovendien gaven we architect Jacques Hurks een tweede leven door op zijn naam een facebookpagina te openen.

Maar ook achter de schermen gebeurde veel. Er zijn contacten gelegd voor nieuwe samenwerkingsverbanden en er zijn plannen gesmeed voor interessante activiteiten in 2020. Daarover berichten we u binnenkort weer.

We wensen u mooie feestdagen
en een fantastisch 2020.