Nieuwsbrief april 2010

Excursie Gent

De jaarlijkse excursie van het Hurksgenootschap was wederom een succes.
Op zondag 11 april jl. reed een bus vol Hurksgenoten van Roosendaal naar Gent. Onder hen zelfs enkelen die er bovendien een flinke autorit voor over hadden om dit mee te kunnen maken.
In Gent werden de architectuurliefhebbers ontvangen door gids Norbert Poulain. Deze gaf een rondleiding door het Miljoenenkwartier, een wijk vol bijzondere bouwstijlen.

 

Na een bezoek aan Villa de Bondt (woonhuis architect De Bondt met invloeden uit de Nederlandse architectuur) en het Museum voor Schone Kunsten (expositie Gustave van de Woestyne) werd een bezoek gebracht aan de universiteitsbibliotheek, bekend als De Boekentoren. De befaamde architect Henry van de Velde ontwierp hier een totaalkunstwerk: behalve het gebouw ontwierp hij ook alle details zoals raamprofielen, vloerpatronen, meubilair en zelfs deurklinken. 

    

    

Gentse vereniging bezoekt Roosendaal

De Gentse vereniging Interbellum bestudeert de vernieuwende creativiteit die ontstond tussen de twee wereldoorlogen. In het najaar zullen leden van deze vereniging een bezoek brengen aan Roosendaal. Hen wordt een programma aangeboden waaraan ook Hurksgenoten kunnen deelnemen.
www.interbellum.centerall.com

Activiteiten

Hebt u wensen of ideeën voor activiteiten op het gebied van architectuur, schroom dan niet ons dit te melden via het e-mailadres van onze penningmeester L.Koets@rotoko.nl. Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten raadpleeg dan regelmatig onze website www.hurksgenootschap.nl

Donateurs

Om in haar onkosten te kunnen voorzien is het Hurksgenootschap afhankelijk van donateurs. Uw vrijwillige bijdrage is van harte welkom op rekeningnummer 45.10.31.938 t.n.v. Hurksgenootschap Roosendaal.

Informatie

Stelt u het op prijs op de hoogte gehouden te worden van de activiteiten van het Hurksgenootschap, stuur dan een mail naar L.Koets@rotoko.nl