Lezing Sanatorium Zonnestraal

Met veel genoegen kondigen wij onze eerste activiteit op onze nieuwe locatie aan.
Op donderdag 6 juni a.s. verwelkomen we u graag voor een lezing over sanatorium Zonnestraal in Hilversum, dat in 2011 deel uitmaakte van ons excursieprogramma.
Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19 uur. Toegang € 5.

In Museum Het Schip in Amsterdam is momenteel de tentoonstelling ‘Zonnestraal, schip op de heide’ te zien. De curator van deze tentoonstelling, Joppe Schaaper, komt vertellen over de bijzondere gebouwen, maar ook over de sociale visie achter dit project.
Joppe Schaaper (1989) is sinds 2016 betrokken bij Museum Het Schip als coördinator en rondleider en heeft voor de gemeente Hilversum onderzoek gedaan naar het voormalige sanatorium Zonnestraal voor een UNESCO Werelderfgoedaanvraag.

MAANDELIJKS INLOOPUUR
Onze nieuwe locatie in Parrotia biedt ons mogelijkheden voor nieuwe activiteiten.
Een daarvan is een maandelijks ontmoetingsuur.
Iedere derde donderdag van de maand van 10 tot 11 uur zal er iemand van het Hurks Genootschap aanwezig zijn om u te woord te staan.

Hebt u een vraag die een specifieke deskundigheid vereist? Kondig uw bezoek dan vooraf aan door een mail te sturen naar info@hurksgenootschap.nl.
We proberen er dan voor te zorgen dat de juiste persoon aanwezig is om u te helpen.

VOORTGANG RESTAURATIE GERDA HOEVE
De restauratiewerkzaamheden in Schijf vorderen gestaag. Een Nederlandse én Belgische vlag kondigen aan dat het hoogste punt is bereikt.

Vooraf was al geconstateerd dat de houten dakconstructie dringend aan vervanging toe was. Tijdens het slopen werd duidelijk dat de noodzaak veel groter was dan vooraf gedacht. Dikke balken waren bijna te breken als lucifers.
Het nieuwe dak is opgebouwd in dezelfde stijl als de oorspronkelijke constructie. De oude dakpannen worden hergebruikt en waar nodig aangevuld met gebruikte pannen, om storende kleurverschillen te voorkomen.