Lezing glaskunst

Nadat Caspar Dingjan bij toeval in het bezit gekomen was van een glas-in-loodraam van het Atelier Geldermalsen, startte hij met het inventariseren van het oeuvre van deze Rotterdamse glaskunstenaars. Bij zijn speurtocht stuitte hij telkens op bijzondere werken van andere ateliers, waardoor er een totaaloverzicht ontstond van glaskunst in West Brabant.

Om daaraan zoveel mogelijk bekendheid te geven, verzorgt hij een lezing bij het Hurks Genootschap, waarbij de nadruk zal liggen op glaskunst in het religieus, industrieel en particulier erfgoed in Roosendaal en omgeving.

U zult versteld staan van de grote hoeveelheid glas-in-lood die in deze omgeving is aangetroffen en de kwaliteit ervan, met de meest kunstzinnige taferelen, tot in de kleinste details uitgewerkt. Een voorproefje vindt u op de website https://erfgoedroosendaal.nl onder de rubriek “Glaskunst”.
De lezing ‘Glaskunst Roosendaal en omgeving’ wordt gehouden in Parrotia, Markt 54a te Roosendaal op woensdag 27 november om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en duurt, inclusief pauze, tot 21.30 uur. Entree € 5.