Informatiepunt Parrotia

HURKS-KAMER IN PARROTIA
In Parrotia is de voormalige burgemeesterskamer in gebruik genomen als spreekkamer en vergaderruimte voor meerdere organisaties. Het Hurks Genootschap is een van die nieuwe gebruikers. Met financiële steun van Cultuur Verbindt Roosendaal hebben wij de kamer mogen inrichten.
Op donderdag 18 april om 16.00 uur willen we de ruimte officieel in gebruik nemen. Toine Theunis, wethouder van o.a. ruimtelijke ordening, wonen en cultuur, zal de openings-handeling verrichten. U bent van harte welkom om daarvan getuige te zijn.

FINANCIËLE BIJDRAGEN
De oproep in onze vorige nieuwsbrief om vrijwillige financiële bijdragen heeft bijzonder sympathieke reacties opgeleverd, waarvoor onze hartelijke dank. Het biedt ons de mogelijkheid activiteiten te ontwikkelen op en vanuit onze nieuwe locatie in Parrotia. We houden u daarvan op de hoogte.

HERDENKING 150 JAAR HENRIËTTE ROLAND HOLST
Dit jaar wordt het 150ste geboortejaar herdacht van Henriëtte Roland Holst. De dichteres, schrijfster en politica had haar buitenverblijf op de Oude Buisse Hei. Op die locatie zullen in de loop van het jaar meerdere activiteiten plaatsvinden, te beginnen op zaterdag 13 en zondag 14 april. In dat weekend is er een programma vol poëzie, muziek en lezingen. Op www.cultuurlandgoederen.nl vindt u alle informatie.

RESTAURATIE GERDA HOEVE
Fiets- en ijsliefhebbers hebben het wellicht al gezien: de stal van de Gerda Hoeve in Schijf wordt momenteel grondig gerestaureerd. Een interessant project om te volgen, maar u zult begrijpen dat het beslist niet de bedoeling is dat u het bouwterrein betreedt. Daarom hebben we met de eigenaren afgesproken dat we u via deze nieuwsbrief op de hoogte houden als er zich bijzonderheden voordoen.


De stal van de Gerda Hoeve in Schijf

Om de restauratie te volgen is het goed iets van de geschiedenis te weten. De stal werd in 1928 gebouwd naar een ontwerp van Hurks. Oorspronkelijk had het gebouw twee houten kopgevels. Toen in de Tweede Wereldoorlog de westelijke gevel sneuvelde bij een bombardement, werd die in baksteen weer opgebouwd. Dat is er mede de oorzaak van geweest dat de constructie is gaan wringen. Met name op de bovenverdieping waren er binnen steeds meer scheuren te zien. Tijdens deze restauratie wordt de constructie weer verstevigd. Het uiterlijk van de stal blijft zoveel mogelijk gehandhaafd.