Actueel

Nieuwsbrief september 2013

 

Beste Hurksgenoten,

 

Zoals u misschien gemerkt hebt, wordt er gewerkt aan een nieuwe website. Daardoor is het mogelijk dat tijdelijk niet alle benodigde informatie beschikbaar is. De meest actuele berichten vindt u in deze nieuwsbrief. Mochten er vragen zijn, neem dan gerust contact met ons op.

 

Open Monumentendag

Op zaterdag 14 september zal het Hurksgenootschap zich presenteren in Mariagaard aan de Nieuwstraat 11. Tijdens deze Open Monumentendag rond het thema Macht en Pracht fungeert de kapel van 10.00-17.00 uur als centraal punt.

Daar zal een tentoonstelling effectenregistratie na de Tweede Wereldoorlog te zien zijn die wordt toegelicht door Rini Wijngaards, evenals bouwwerken van lucifers van Toine Edelbloedt. Bovendien is er een fototentoonstelling van F. van Lanschot Bankiers aan de Molenstraat 8. André Verwijmeren, oud-medewerker van Van Lanschot en Luykx Bankiers, zal om 11.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur bezoekers vanuit Mariagaard meenemen voor bezichtiging van de kashal met balie in het bankgebouw.

Maar er is dat weekend nog veel meer opengesteld in Roosendaal en de omliggende dorpen. Zoals gebruikelijk is op www.openmonumentendag.nl alle informatie te vinden en ligt de folder voor u klaar bij de VVV.

De organisatie kan nog enkele suppoosten gebruiken. Vrijwilligers kunnen zich melden bij organisator Jan van Nassau, telefoon 545561 of 06-13335726 of jvnassau@roosend.demon.nl.

 

 

Excursie

In het voorjaar van 2014 staat de volgende excursie gepland, die in het teken zal staan van tijdgenoten van Jacques Hurks. We willen die dag Het Reigersnest in Oostvoorne bezoeken (zie foto’s). Zodra het volledige programma en een datum definitief zijn hoort u van ons.

 

 

Buisse Hei op herhaling

De activiteiten in het atelier van Richard Roland Holst op de Buisse Heide in mei van dit jaar hebben helaas niet de publiciteit gekregen die ze verdienden. We hebben daardoor niet zoveel mensen bereikt als we gewild hadden, maar wie erbij was heeft genoten van de locatie. Daarom vinden we het beslist de moeite waard hieraan een vervolg te geven. Ook hier geldt dat we u op de hoogte brengen zodra data en programma bekend zijn.

 

Tv-tip

Omroep MAX start op dinsdag 3 september met de serie MAX Monumentaal. Hierin wekelijks aandacht voor twee monumentale gebouwen waarvan in deze crisistijd de restauratie een probleem is vanwege gebrek aan financiële middelen. Acht weken lang iedere dinsdag 20.25 uur op Nederland 2.

 

 

Donaties

We doen ons best alle activiteiten kostendekkend te organiseren, maar soms hebben ook wij te maken met onvoorziene omstandigheden. Mocht u het Hurksgenootschap een warm hart toedragen en onze activiteiten op prijs stellen, dan ziet onze penningmeester Leo Koetsenruijter uw vrijwillige bijdrage graag tegemoet op rekeningnummer 45.10.31.938 t.n.v. het Hurksgenootschap te Roosendaal.

 

 

Geniet weer van al het moois op de komende Open Monumentendag en graag tot ziens bij een van onze activiteiten.

 

 

Met vriendelijke groet namens het bestuur van het Hurksgenootschap,

José Notenboom

 

 

 

 

 

ludwigstraat1