Week van het Atelier

De Week van het Atelier nadert. Daarom brengen we u nog even ons programma onder de aandacht. We zien u graag bij onderstaande activiteiten in de bijzonder mooie omgeving van het Atelier van Richard Roland Holst op de Oude Buisse Heide.

Het atelier is te vinden op het adres Roosendaalsebaan 15, 4885 KC Achtmaal.

Muziek
Zondag 25 mei, 14.00 uur
Blokfluit- en pianodocente Rian van den Bemd uit Roosendaal verzorgt een middag klassieke muziek in de Noorderkamer van het atelier. Enkele van haar gevorderde leerlingen en het barokensemble Ricercata Dolce zullen elkaar afwisselen. In een gevarieerd programma brengen zij klassieke muziek vanaf de 16de eeuw, maar ook Ierse volksmuziek en eigentijdse sfeervolle filmmuziek. Het concert is gratis toegankelijk. Aanvang 14.00 uur.

concert

Eten
Woensdag 28 mei, 17.00 uur
Lekker en gezond eten, gecombineerd met een vleugje cabaret en een educatief tintje. Dat is theaterdiner Comme il faut, verzorgd door Peter Kesseler.
Wie Peter kent, weet dat hij niet zomaar een kok is. Met zijn ervaring bij gerenommeerde restaurants in binnen- en buitenland zorgt hij ervoor dat iedereen likkebaardend aan de dis schuift. Bovendien deelt hij met zijn publiek graag allerlei wetenswaardigheden uit de keuken.
In zijn gerechten gebruikt Peter vaak ingrediënten waarmee ook onze voorouders kookten, maar die in hedendaagse recepten niet of nauwelijks meer voorkomen. Ook op deze avond kookt deze culinair entertainer met klassieke ingrediënten de sterren van de Buisse Heihemel.
Voor € 25,= kunt u erbij zijn. Een aperitief is daar al bij inbegrepen. Overige drankjes zijn voor eigen rekening. Reserveren uiterlijk zaterdag 24 mei via
hurksgenootschap@gmail.com.

Peter Kesseler

Wandelen
Donderdag 29 mei, Hemelvaart, 6.00 uur
Vroeg uit de veren is geen straf als een wandeling met Ad de Klerk op het programma staat. De hier geboren en getogen gids kent de omgeving als zijn broekzak en laat u er graag van meegenieten. Tussen het vertellen van allerlei wetenswaardigheden door zal hij u verrassen met overpeinzingen of humoristische verhalen uit eigen pen.
De wandeling wordt afgesloten met een ontbijt in de tuin van het atelier.
Voor € 17,50 wandelt en eet u mee. Reserveren uiterlijk zaterdag 24 mei via hurksgenootschap@gmail.com.

Deelnemers aan zowel het diner als de ochtendwandeling bieden we de mogelijkheid het atelier te boeken voor de overnachting. De locatie heeft zes slaapplaatsen, dus wie het eerst komt…

Reserveer een bed of het hele atelier uiterlijk zaterdag 24 mei via hurksgenootschap@gmail.com.

Podium
Donderdag 29 mei, Hemelvaart 10.30 uur
Voor het optreden van Geert de Kockere zijn onze verwachtingen hooggespannen. Hoewel van de andere kant van de grens, is ook hij een streekgenoot. Op de veenpalen op de Buisse Heide is zijn werk permanent in het openbare gebied te zien, maar dit is een unieke kans om deze Vlaamse dichter in levende lijve te ontmoeten. Als een ondeugende kwajongen goochelt hij met woorden. In zijn zilveren schrijverscarrière publiceerde hij al meer dan honderd speelse poëzie- en verhalenbundels voor kinderen, waaronder ook enkele bekroonde werken. Voor volwassenen publiceert hij dagelijks een gedicht op Facebook. Recent verschenen er ook enkele romans uit zijn pen. Wilt u erbij zijn, reserveer dan uiterlijk zaterdag 24 mei voor € 12,50 een plekje via hurksgenootschap@gmail.com.

 

Dichters op de radio
Donderdag 29 mei, Hemelvaart 13.30 uur
Dichterscollectief AQuaREdt brengt poëzie voor iedere gelegenheid.
Het radioprogramma van deze dichters wordt tweemaal per week uitgezonden op
Radio Stad Roosendaal. Deze middag kunt u aanwezig zijn bij de opname van het nieuwe programma rond het thema “natuur en architectuur”. Dat betekent niet dat u geruisloos moet toekijken. Integendeel! De radiomakers nodigen u van harte uit een bijdrage te leveren. Misschien bent u wel geïnspireerd geraakt door  een  van de eerdere programma-onderdelen in en rond het atelier en wilt u uw vertelling of gedicht delen met de luisteraars.
De zes dichters van
AQuaREdt hebben ieder hun eigen stijl. Ernst en humor zullen daardoor afgewisseld worden op deze middag in de vorm van gedichten, columns en muziek.
Ook voor
Leo Lotterman, sinds enkele maanden de nieuwe stadsdichter van Roosendaal, is er een rol weggelegd . Dat zijn werk populair is, bewijzen de reacties op zijn Facebook-pagina.
Toegang is gratis, maar de ervaring is onbetaalbaar.

 


 

En dan nog iets…

Dankzij de welwillende medewerking van velen kunnen we deze activiteiten tegen kostprijs of zelfs gratis aanbieden. Dat neemt echter niet weg dat de huur van het atelier wel betaald moet worden. Draagt u ons initiatief een warm hart toe en hoopt u, net als wij, ook op een vervolg? Doneer dan een bijdrage in de bus die voor dit doel in het atelier zal staan, of stort een bijdrage op rekening nummer 45.10.31.938 t.n.v. het Hurksgenootschap.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw gift!