Terugblik op de Week van het Atelier

Nieuwsbrief juni 2014

 

Een mooie locatie, een gevarieerd cultureel programma en veel gezellige mensen. Daarmee kunnen we wel stellen dat we een geslaagde week achter de rug hebben in het voormalig atelier van Richard Roland Holst.

Die week begon met een zondagmiddagconcert met het barokensemble Ricercata Dolce en leerlingen van fluit- en pianodocente Rian van den Bemd. Dat er in het atelier niet voldoende ruimte was om al het publiek te herbergen bleek geen enkel probleem. Met de ramen open en een geluidsbox buiten was het, dankzij het mooie weer, ook buiten in het gras en rond de grote picknicktafel goed toeven.

Rian vd Bemd

Op Hemelvaartsdag nam gids en verhalenverteller Ad de Klerk ons mee voor een vroege ochtendwandeling over de Buisse Heide. Onderweg vertelde hij over de geschiedenis van de omgeving, de vroegere bewoners, de natuur en de vooruitzichten voor de toekomst.

wandeling met Ad de Klerk

Toen we na die informatieve rondleiding van bijna twee uur weer terugkwamen bij het atelier, werden we opgewacht door kok Peter Kesseler, die ondertussen een overdadig ontbijt voor de wandelaars bereid had.

ontbijt

Het optreden van de Vlaamse dichter Geert de Kockere werd een intieme huiskamerbijeenkomst. Hij boeide zijn publiek met vertellingen uit eigen werk, maar lichtte ook toe hoe hij zijn poëzie verspreidt via sociale media en hoe hij de jeugd enthousiast weet te krijgen voor de dichtkunst.

Geert de Kockere

Radio Stad Roosendaal nam ’s middags in de tuin van het atelier een programma op met het Roosendaalse dichterscollectief AQuaREdt. Behalve voor gedichten, columns en veel Nederlandstalige luisterliedjes was er ruimte voor een interview met stadsdichter Leo Lotterman en met Hurksgenootschap-secretaris Frans van Oorschot. Nog tot eind juni is deze uitzending iedere zondag- en woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur te beluisteren via www.radiostadroosendaal.nl

radio-opname AQuaREdt

Komende activiteiten

Ondertussen kijken we al vooruit naar onze volgende activiteiten. Twee data kunt u alvast reserveren:

Op zaterdag 13 september nemen we deel aan de Open Monumentendag, die in het teken van reizen zal staan.
We willen die dag een overzicht laten zien van de reizen die het Hurksgenootschap in de afgelopen jaren maakte. Was u erbij aanwezig en denkt u te kunnen bijdragen met foto’s of anekdotes, neem dan contact met ons op.

Voor de excursie hebben we zondag 5 oktober gereserveerd. Die dag zullen we eerst villa ‘t Reigersnest in Oostvoorne bezoeken (zie foto). ’s Middags vervolgen we het programma in Rotterdam. Nadere info volgt nog, maar u kunt nu alvast een plekje reserveren.

 

, , , , , , , , , , ,