Tentoonstelling Amsterdamse School

 

 

Nieuwsbrief april 2016

 

De excursie naar België zit er weer op. Na de bezoeken aan het Ursulinenklooster in Waver, het spoorwegfort in Duffel en het Tegelmuseum in Hemiksem kunnen we zonder meer vaststellen dat we weer veel moois gezien hebben. Helaas moest hier en daar de inwendige mens het ontgelden doordat het tijdschema en de horecavoorziening niet overal verliepen zoals gehoopt, maar gelukkig bleef de stemming opperbest.

DSC03278 - kopie (4)

 

Ook de komende maanden staat ons nog veel moois te wachten. Het zal u niet ontgaan zijn dat 2016 het jaar is waarin 100 jaar Amsterdamse School gevierd wordt. Daarom is in het Stedelijk museum in Amsterdam van 9 april t/m 28 augustus de tentoonstelling “Wonen in de Amsterdamse School” te bezoeken. Die belooft een spectaculair overzicht te bieden van meer dan 500 interieurontwerpen uit de periode 1910-1930 met niet alleen meubelen, maar ook lampen, klokken, haarden, spiegels, keramiek, textiel en behang.

De voorpret begint al op de website. Tijdens hun voorbereidingen op de tentoonstelling hebben de samenstellers een weblog bijgehouden, waarop ze verslag doen van hun onderzoek naar de meubelvormgeving van de Amsterdamse School. Lees de verhalen van mensen met wie ze in aanraking komen, resultaten van het onderzoek en bijzondere vondsten.
Bij de tentoonstelling wordt een boek uitgegeven, waarin ook een plaatsje is voor interessante bijdragen die desondanks de museumopstelling niet gehaald hebben. Voor het onderzoek zijn ze echter zeker van belang geweest, verzekeren de samenstellers.

 

Voor de Open Monumentendag op zaterdag 10 september willen we een wandeling organiseren langs ontwerpen van Hurks. Woont u in een Hurks-woning in of nabij het centrum van Roosendaal en bent u bereid een gids met bezoekers een kijkje binnen te gunnen? Meld u dan bij ons aan.
Uiteraard bepaalt u zelf welk gedeelte van uw huis u openstelt en op welk tijdstip.
Wij kijken met plezier uit naar uw reactie.

, ,