Nieuwsbrief februari 2017

De voorbereidingen voor de expositie over architect Jac. Hurks in het Tongerlohuys zijn in volle gang. De tentoonstelling staat gepland voor het komende najaar en zal een overzicht bieden van de Amsterdamse Schoolarchitectuur van tijdgenoten van Hurks in de hele regio. Daarnaast zal er ruim aandacht besteed worden aan het werk van Hurks in het bijzonder.
Hebt u een meubelstuk of ander object dat een aanvulling kan zijn voor deze tentoonstelling, laat het ons dan even weten. Ook wanneer u het niet uit wilt lenen horen we graag van u. Een foto van uw bed, kast of gevelsteen kan ook een waardevolle toevoeging zijn.

Ook is er een team van schrijvers bezig met het verzamelen van informatie voor het komende jaarboek van De Ghulden Roos, dat in het teken zal staan van Jac. Hurks en zijn tijdgenoten in West-Brabant. Leven en werk van de architect worden daarin vanuit verschillende invalshoeken benaderd.
Het jaarboek kost € 27,50. Wie het boek aanschaft via het Hurks Genootschap kan rekenen op een extraatje. Voor hen hebben we een rijk geïllustreerde extra kaft rond het boek, geïnspireerd op de Amsterdamse School en het werk van Hurks. Wie verzekerd wil zijn van zo een bijzonder exemplaar kan daarvoor nu al intekenen door een mail te sturen naar hurksgenootschap@gmail.com of te bellen naar 06 – 22 62 03 33.

Wees er op tijd bij, want de oplage is beperkt!