Monument voor Hurks

2017 is voor ons een bijzonder jaar. Niet alleen herdenken we de 40ste sterfdag van architect Jac Hurks, ook vieren we het 10-jarig bestaan van het Hurks Genootschap.
Deze beide gedenkwaardige gebeurtenissen waren de aanleiding om dit jaar een paar bijzondere activiteiten te organiseren, waarover we u al eerder berichtten.

Een bijzondere tentoonstelling
Op zondag 10 december wordt in het Tongerlohuys een tentoonstelling geopend over Hurks en zijn tijdgenoten. We hopen daar een bijzondere expositie van te maken. De voorbereidingen zijn al in volle gang, maar denkt u daaraan nog een bijdrage te kunnen leveren, neem dan gerust contact met ons op. Iedere interessante aanvulling is nog van harte welkom.

Een onthullend boek
Bovendien zal het Jaarboek van de Ghulden Roos dit jaar geheel in het teken staan van architect Hurks, zijn tijdgenoten in de regio, de bouwstijl van de Amsterdamse School en de vergelijking met andere bouwstijlen in diezelfde periode. Mensen die Hurks van nabij gekend hebben – onder wie enkele bekende Roosendalers – vertellen over zijn persoonlijkheid, wijzen op opmerkelijke kenmerken in zijn werk en doen hier en daar enkele verrassende onthullingen. Daarmee wordt het ongetwijfeld het meest complete overzicht dat tot nu toe verschenen is rond deze letterlijk beeldbepalende architect.
Het boek kost € 27,50. Voor wie het boek bestelt bij het Hurks Genootschap, is er bovendien – in beperkte oplage – gratis een unieke fotobijlage beschikbaar. Het boek verschijnt bij de opening van de tentoonstelling, dus eveneens op zondag 10 december, maar kan nu al gereserveerd worden door een mail te sturen naar hurksgenootschap@gmail.com of via een telefoontje naar 06-22620333.

En… een gevelplaatje
De aftrap voor het Hurksjaar wordt gegeven op dinsdag 18 juli, de sterfdag van de architect. Architect Vic Wendel ontwierp speciaal voor deze gelegenheid een gedenkplaatje, dat op die dag bevestigd zal worden aan de gevel van Vughtstraat 24, de woning waar Jac Hurks lange tijd woonde en kantoor hield.
We verzamelen daar om 19.30 uur. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn!