Excursie naar Den Haag

déWeekkrant.nl

Groot Roosendaal

Architectuur kijken in Den Haag


  • 27 mrt 2012

Door: José Notenboom

ROOSENDAAL – Liefhebbers van architectuur kunnen zich nog aanmelden voor de excursie die het Roosendaalse Hurksgenootschap op het programma heeft staan voor zondag 22 april.
Interessante locaties worden bezocht.

Interessante locaties worden bezocht.
FOTO: Aad Meijer Studio TKST&BLD

Die dag wordt een bezoek gebracht aan diverse interessante locaties in Den Haag. Het thema van deze architectuurreis is de ontwikkeling van Den Haag tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De architectuurstijl die veel aandacht krijgt tijdens de excursie is de Nieuwe Haagse School met architecten zoals Co Brandes, Jan Wils en
D. Roosenburg.

Wandeling

Hans van Daal, architect in Den Haag, zal de deelnemers meenemen voor een wandeling door het centrum. Daarna worden per bus nog enkele projecten in Den Haag en Scheveningen bezocht van Co Brandes en Jan Wils en is er aandacht voor Berlage, die als inspiratiebron heeft gefungeerd voor deze architecten. Kunsthistoricus Valentijn Carbo verzorgt een rondleiding door het interieur van de Derde Ambachtsschool van architect Duiker, momenteel in gebruik als bedrijfsverzamelgebouw.
De verwachting is dat door deze opzet van de excursie een rijk scala getoond wordt van gebouwtypen die tijdens het Interbellum tot ontwikkeling kwamen in Den Haag.

Aanmelden

Aanmelden voor deze dag is mogelijk door een mail te sturen aan l.koets@rotoko.nl en 47,- euro over te maken op rekeningnummer 45.10.31.938 t.n.v. Stichting Hurksgenootschap.
De busreis vanuit Roosendaal, rondleidingen, koffie, lunch en afsluitende borrel zijn daarbij inbegrepen.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze dag en over het Hurksgenootschap kan een kijkje worden genomen op www.hurksgenootschap.nl.